Jdi na obsah Jdi na menu
 


RECEPTY Z NEMOCNICE

9. 5. 2015

SALÁT LOLITA

brambory, mrkev, červená řepa nakrájíme jako na bramborový salát, sůl, pepř, olej,

přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kysané zelí

nebo sterilované fazole

 

STUDENÉ POLÉVKA – Lolita

 

Rozmixujeme pár rajčat, okurku, řapíkatý celer, cibuli

přidáme sůl, pepř, olej,

na zahuštění použijeme střídku chleba

dochutíme koprem, dáme vychladit

 

MRKVOVÝ SALÁT LOLITA

nakrájíme mrkev speciálním nožem na nudličky, sůl pepř, olej ocet

na oleji osmahneme nakrájenou cibuli (cibuli pak použijeme do jiného jídla), olej přidáme do salátu, ochutíme česnekem a dáme na 12 hod. Uležet

Můžeme přidat sterilovanou kukuřici, zauzený salám, majonézu nebo tatarku

 

PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA -Lolita

Řepu omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme cca hodinu. Horkou nakrájíme na slaboučké plátky a ochutíme solí, pepřem, cukrem, octem, olejem

 

DOBRÁ KRKOVIČKA

plátky vepřové krkovičky opečeme po obou stranách, naskládáme do pekáčku, posypeme hustě strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou, dáme do trouby. Pečeme do změknutí – sýr nesmí být tmavý

příloha dle chuti

 

DOBRÝ MOUČNÍK

2 vejce, ½ hrnku cukru, ½ hrnku oleje, špetka soli – vše řádně promícháme

smícháme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, kandované ovoce, čtvrtky vlašských ořechů, vanilka,

smícháme dohromady, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme hrnkem kokosu smíchaného s ½ hrnkem cukru a pečeme 30 minut při 165 stupních

ještě horké polijeme šlehačkou